Novi Schneider Electric Hub: InGrid zgrada postavlja standarde za održivu i inovativnu radnu sredinu

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric, prisutan u Srbiji i Crnoj Gori više od dvije decenije, ističe se ne samo po plasmanu naprednih rješenja za energetsku efikasnost, digitalizaciju i automatizaciju, već i po impresivnom Schneider Electric Hubu u Srbiji. Ovaj centar za razvoj softvera, smješten u Novom Sadu, okuplja više od 1.000 inženjera koji, koristeći vodeće svjetske tehnologije, oblikuju digitalna rješenja u oblasti energetike i automatizacije za globalno tržište.

Jedinstvena InGrid zgrada, otvorena u junu ove godine, predstavlja vizionarski poduhvat kompanije. Transformacija nekadašnje proizvodne hale Novkabela u moderni poslovni objekat reflektuje posvećenost principima održivosti. Ova karbonski neutralna zgrada, koja će do kraja godine dobiti LEED GOLD certifikat, koristi električnu energiju isključivo iz obnovljivih izvora.

Zgrada se napaja sopstvenom proizvodnjom solarne energije, sa 1.500 kvadratnih metara solarnih panela na krovu, dok se preostala energija nadoknađuje kupovinom one sa zelenim certifikatom.

Neto prostor InGrid objekta obuhvata 14.500 kvadrata i sadrži impresivan set prostorija, uključujući data centar, amfiteatar, atrijume sa zelenilom, kuhinje, prostorije za sastanke, trening sale, teretanu i 350 parking mjesta sa deset punjača za električna vozila.

U FOKUSU:

Foto: Schneider Electric

Radni prostor u InGrid zgradi je osmišljen prema modelu Activity Based Workspace, koji podstiče kreativnost, produktivnost i osjećaj komfora.

InGrid zgradom upravlja platforma kompanije Schneider Electric, Ecostruxure Building Operations, koja omogućava centralizovano upravljanje objektom za maksimalnu efikasnost, udobnost i produktivnost. Planon Workplace Insights Edition, modularno softversko rješenje zasnovano na cloudu, dodatno pruža informacije o iskorištenosti prostora i uslovima radnog okruženja. U narednom periodu ovaj softver biće podržan pametnim senzorima prisutnosti i senzorima koji prate ostale parametre okruženja. Ovaj softver obezbjeđuje udobnost korisnika zgrade – praćenjem temperature, vlažnosti, svjetlosti, buke, štetnih lako isparljivih organskih jedinjenja i nivoa radona. Implementacija ovakvih rješenja pomaže kompaniji da se ostvari najefikasnije korištenje prostora i obezbijedi sigurno, zdravo i održivo okruženje za sve.

Schneider Electric, globalni lider na polju održivosti i zelene energije, ne samo da primjenjuje održiva rješenja u sopstvenim operacijama već i kroz obuku i partnerstva doprinosi unapređenju industrije, infrastrukture i građevinskog sektora širom svijeta. InGrid zgrada u Novom Sadu predstavlja još jedan korak ka održivoj budućnosti, postavljajući standarde za radnu sredinu koja spaja inovaciju, efikasnost i udobnost.

Schneider Electric

Tekst je objavljen u Magazinu Energetskog portala ODGOVORNO POSLOVANJE

 
 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti