ENERGETSKI PORTAL

Dodatno snižene marže na osnovne životne namirnice

Foto-ilustracija: Unsplash (Jude infantini)

Vlada Republike Srpske usvojila je Uredbu o određivanju marže u prometu proizvoda, kojom su dodatno snižene marže na osnovne životne namirnice, te proširen obuhvat proizvoda na koji su ograničene marže u prometu u Republici Srpskoj, stoji u saopštenju Vlade.

Ovom Uredbom marža je ograničena na maksimalno 6 odsto u veleprodaji, odnosno 8 odsto u maloprodaji za sljedeće proizvode: so za ljudsku upotrebu, životinjska mast, suncokretovo ulje, biljna mast, margarin, pasterizovano i sterilizovano mlijeko, jogurt, pšenično brašno, hleb od pšeničnog brašna i kristal šećer.

Takođe, marža je ograničena na maksimalno 4 odsto u veleprodaji, odnosno 6 odsto u maloprodaji za proizvode kao što su hrana za dojenčad i hrana za bebe, te pelene za djecu i za odrasle.

PROČITAJTE JOŠ:

A za proizvode kao što su jaja – M klasa, pavlaka 12 odsto m. m, cijelo pile, pileće viršle, pileći parizer, kokošja pašteta, riža, tjestenina od belog brašna, zamrznuti grašak, zamrznuta boranija, pasterizovana miješana salata, pasterizovani krastavci, tečni deterdžent za suđe, deterdžent za pranje veša u prahu, tečni sapun za ruke i dvoslojni toalet-papir, marža je ograničena na maksimalno 10 odosto u veleprodaji, odnosno 12 odsto u maloprodaji.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 6 odsto u veleprodaji, odnosno 18 odsto u maloprodaji lijekove.

Navedena Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srpske”, a važiće do 30. juna 2024. godine.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti