Poljoprivredni proizvođači i prerađivači dobili pomoć Vlade Mađarske

Foto-ilustracija: Pixabay (Michael Treu)

Bespovratna sredstva za nabavku mehanizacije, opreme i alata u okviru Javnog poziva BTP-23 odobrena su za 1.141 poljoprivrednog proizvođača i prerađivača u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Sredstva suz obezbijeđanja u okviru drugog kruga Programa podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske, saopšteno je iz Fondacije za održivi razvoj Progresus.

Odobreno je ukupno 17.831.095,18 eura bespovratnih sredstava za nabavke ukupne vrijednosti od 27.973.254,49 eura, uz sopstveno učešće poljoprivrednika od 8.417.479,41 eura. Navedena sredstva odobrena su prema rang listi najuspješnijih prijava, a u skladu s trenutno važečim Ugovorom o grantu između Fondacije i CED-a, organizacije Vlade mađarske koja je grantovski sponzor i partner Fondacije u realizaciji Programa podrške Vlade Mađarske.

Pročitajte još:

Dodatno, za 394 poljoprivredna proizvođača i prerađivača koji su ispunili uslove Јavnog poziva, ali su na rang listi ocjenjivanja ostvarili manji broj bodova, bespovratna sredstva odobrena su uslovno, a realizacija navedenih projekata zavisi od eventualnog formalnog odobrenja dodatnih bespovratnih sredstava CED-u i Fondaciji.

Rang lista je objavljena na zvaničnoj internet stranici Fondacije za održivi razvoj Progresus www.forsrpska.org, a poljoprivrednici kojim su odobrena bespovratna sredstva već od dana objavljivanja rang liste mogu potpisati ugovor s Fondacijom, te početi realizaciju odobrenih nabavki u okviru Programa podrške BTP-23.

Sve detaljne informacije o predstojećim obavezama korisnika koji žele iskoristiti pravo na odobrena bespovratna sredstva dostupna su na zvaničnoj internet stranici Fondacije.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti