ENERGETSKI PORTAL

Apel ministra Hrnjića i poljoprivrednika Domu naroda da što hitnije usvoje Strategiju poljoprivrede FBiH

Foto: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sa saradnicima održao je sastanak s predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Federacije Bosne i Hercegovine, poslije kojeg je upućen zajednički poziv Domu naroda Parlamenta FBiH da što prije usvoje Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja 2021-2027.

Na sastanku održanom u prostorijama resornog federalnog ministarstva razgovarano je o mogućnostima isplate sredstava za ostvarene proizvodnje u ovoj godini, a u momentu dok Dom naroda Parlamenta FBiH još nije usvojio Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja 2021-2027. 

Takođe su usvojeni zaključci kojima se nastoji deblokirati isplata sredstava i omogućiti adekvatna podrška poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima.

U tom pogledu, ministar Hrnjić iskazao je opredijeljenost da potpiše naloge za prvi kvartal za proizvodnju mlijeka te ih uputi na trezor.

Pročitajte još:

Udruženja će zauzvrat pokazati solidarnost i neće blokirati granične prelaze i autoputeve te će narednih dana pratiti dešavanja u vezi s isplatom sredstava.

Treći, zajednički zaključak predstavnika poljoprivrednih udruženja i resornog ministarstva, je poziv delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da što prije usvoje Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti