Banja Luka Expo 2024: Oko 300 izlagača iz regiona i svijeta

Foto: Grad Banja Luka

Prvi Međunarodni sajam privrede „Banja Luka Expo 2024“ jedan je od najvećih privrednih događaja u Bosni i Hercegovini koji će biti održan od srijede do petka, 3. do 5. aprila, u Banja Luci.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, Vojin Mitrović kaže da će okupiti oko 300 izlagača iz regiona i svijeta.

„Na sajmu će biti izlagači iz različitih oblasti, drvne i metalne industrije, elektro i IT sektora, dizajna, finansija. Biće prisutne i različite organizacije, ministarstva, agencije, finansijske institucuje“, rekao je ministar.

Mitrović je dodao da je sajam odlično mjesto gdje se uspostavljaju platforme privrednog razvoja i unapređenja poslovanja.

„Privrednici, koji će na sajmu izlagati proizvode i usluge, moći će da kontaktiraju sa partnerima i kupcima, te da razmjenjuju iskustva i korisne informacije“, rekao je Mitrović i dodao da resorno ministarstvo podržava organizovanje ovakvih manifestacija.

Izlagači će se predstaviti na više od 15.000 metara kvadratnih prostora u studentskom Kampusu, od čega je 6.000 na otvorenom prostoru. 

Organizatori sajma „Banja Luka Expo 2024“ su kompanije „RS konsalting end trejd“ Banja Luka i „Elit fer“ Banja Luka, uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i grada Banja Luka.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti