Charge&GO u 2024. širi mrežu na tržište regiona

Foto: Charge&GO

Pitanje elektromobilnosti u Srbiji postaje sve aktuelnije, i u saobraćaju je sve više vozila na električni pogon. Stručnjaci iz ove oblasti očekuju da će u narednoj godini biti registrovano oko 4.000 električnih automobila u Srbiji, ali to je i dalje mali broj za razgovor o tržištu ovih vozila.

Sa druge strane, čelnici kompanije Charge&GO marljivo rade na razvoju elektromobilnosti u ovoj zemlji i širenju svoje mreže punjača. Planovi za narednu godinu su spremni i detaljno napisani, i već početak januara obilježiće širenje na makedonsko tržište, a zatim i na područje Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Veliki broj punjača je spreman za cijelo područje Sjeverne Makedonije, a kompanija će uskoro objaviti tačne lokacije.

Uz širenje mreže punjača, u kompaniji Charge&GO marljivo rade na usavršavanju aplikacije dostupne za IOS i Android telefone. Svi korisnici ove aplikacije mogu na jednostavan način vidjeti cijelu listu punjača kako u svojoj zemlji, tako i u zemljama regiona i cijeloj Evropi. Proces korišćenja aplikacije je u potpunosti pojednostavljen. U planu je dodavanje sekcije omiljeni punjač, što će korisnicima znatno olakšati punjenje. Više neće morati pretraživati punjače, već će jednim klikom odabrati jedan od punjača koji im najviše odgovaraju a koje su sačuvali u aplikaciji.

Za svoje korisnike koji imaju bilo kakav problem prilikom punjenja ili registracije, od 21. novembra dostupna je dvadesetčetvoročasovna korisnička podrška. Ukoliko je korisniku potrebna hitna podrška na lokaciji, bilo da je riječ o nedoumici oko korišćenja punjača ili im je potrebna pomoć prilikom registracije ili preuzimanja aplikacije, korisnička podrška je tu za klijente u bilo koje doba dana i noći da riješi problem ili pruži savjet. Ako je potreban iscrpniji odgovor, slučaj se proslijeđuje drugom odijeljenju a odgovor klijentu stiže već sljedećeg dana.

Charge&GO aplikacija radi po sistemu pripejda i postpejda, u zavisnosti od izbora klijenata. Ukoliko se korisnik mreže prijavljuje kao pravno lice, do kraja tekuće godine na raspolaganju ima besplatnu uslugu vidljivosti punjača u inostranstvu putem Charge&GO aplikacije, dok se punjenje naplaćuje po cijenama koje su zastupljenije u zemlji u kojoj se koristi punjač.

Kako bi uticali na povećanje elektromobilnosti, kompanija planira da omogući i fizičkim licima da pune svoja vozila i u inostranstvu. Svako ko od februara 2024. godine planira putovanje u inostranstvo električnim automobilom imaće mogućnost da potpiše ugovor o pružanju postpejd usluge i imaće mogućnost da koristi i usluge punjenja u romingu. To praktično znači da će tokom perioda provedenog u inostranstvu moći da puni svoj automobil na bilo kojem punjaču i da na kraju mjeseca plati račun za te usluge. Za inostranstvo čak neće biti potrebna aplikacija, moguće je po prelasku granice koristiti RFID karticu, uz koju će moći da pune vozila na skoro 400.000 punjača najveće evropske e-roming mreže.

Priredila: Milica Radičević 

Tekst u celosti pročitajte u Magazinu Energetskog portala ODGOVORNO POSLOVANJE

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti