K2 WallPV – sistemsko rješenje za ugradnju solarnih panela na fasadu

Foto: K2 Systems

Novi K2 sistemi za montažu dodaju još jednu dimenziju oblastima koje se mogu koristiti za proizvodnju energije. To je zato što omogućavaju sistematsku i istovremeno brzu ugradnju PV na fasade.

Većina dijelova potrebnih za to je već dobro poznata, jer je K2 razvojni tim realizovao pametni modularni sistem koji uključuje samo nekoliko novih elemenata.

K2 WallPV sistemi se sastoje od nekoliko isprobanih i testiranih krovnih komponenti i nekoliko novorazvijenih proizvoda. Ovi sistemi se mogu koristiti na različitim fasadnim oblogama i dostupni su u tri verzije.

K2 WallPV FacadeRail nudi prvoklasno rješenje za fasade od masivnog zida ili betona, kao i one u kombinaciji sa kišnom zavjesom i vanjskim termoizolacionim kompozitnim sistemima (ETICS). Svestranost ovog sistema posebno se ogleda u njegovoj sposobnosti da se poveže sa najčešćim fasadnim nosačima.

K2 WallPV CarrierRail pruža rješenje za ugradnju na fasade, posebno na velike poslovne zgrade opremljene FischerTHERM Carrier i® MONTANATH3ERM sendvič panelima. Ovo inovativno instalacijsko rješenje nije samo odobreno od strane građevinskih vlasti, već se odlikuje i velikom brzinom ugradnje.

K2 WallPV MultiRail pruža sveobuhvatno rješenje za ugradnju na fasade od trapeza ili valovitog lima. Ovo provjereno rješenje za montažu koristi vijke za lim koji su odobreni od strane nadležnih građevinskih vlasti kako bi se osiguralo sigurno i pouzdano pričvršćivanje.

Foto: K2 Systems

InsertionRail K2 WallPV MultiRail omogućava da se ovaj sistem široko koristi u profesionalnoj komercijalnoj izgradnji. Za manje instalacije u radionicama ili zgradama mješovite namjene, K2 WallPV MultiRail takođe nudi fleksibilnost i efikasnost FacadeClamp stezaljki modula.

Neke od važnih karakteristika su skalabilne modularne komponente koje omogućavaju velikim fotonaponskim sistemima da proizvode održivu energiju, što predstavlja veliki korak naprijed u energetskoj tranziciji.

Ono što vertikalne PV sisteme čini još atraktivnijim je to što imaju niže radne temperature, a snijeg, lišće i kišnica ne ostaju na modulima. Osim toga, prinos može biti čak i veći nego kod horizontalno postavljenih PV sistema zbog slabog položaja Sunca tokom zime.

Izvor: K2 Systems

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti