Konferencija AgroEKO Travnik 2024: Sinergija poljoprivrede i turizma

Foto-ilustracija: Pixabay( Eric Chen)

Konferencija AgroEKO Travnik 2024 biće održana u četvrtak, a fokusiraće se na povezivanje poljoprivrede i turizma za održivi razvoj ove lokalne zajednice.

Konferencija će okupiti stručnjake i zaljubljenike u poljoprivredu i turizam, a biće to svojevrsna prilika za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi.

Učesniku očekuju tri predavanja od strane vodećih stručnjaka u područjima poljoprivrede i turizma, dvije dinamične panel diskusije i sajam gdje će EKO poljoprivrednici imati priliku izložiti i prezentovati svoje proizvode.

Takođe, biće predstavljena iskustva sela Srednjobosanskog kantona koja su stekla priznanje „Najljepša sela u BiH“, te kako ta iskustva mogu poslužiti kao model za razvoj i unapređenje ruralnog turizma.

Ovaj događaj organizuje Središte za cjeloživotno učenje Travnik u saradnji s USAID Turizam, Alterural i Turističkom zajednicom Opštine Travnik, uz podršku i pokroviteljstvo Opštine Travnik i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona navode iz Središta za cjeloživotno učenje.

Program konferencije i registracija dostupni su na linku

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti