ENERGETSKI PORTAL

Konferencija posvjećena unapređenju energetske efikasnosti u industriji

Foto-ilustracija: Unsplash (Jason Mavrommatis)

Njemačko-srpska privredna komora, uz pokroviteljstvo Ministarstva za ekonomiju i zaštitu klime Savezne Republike Njemačke, organizuje stručnu konferenciju pod nazivom “Primjena obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih rješenja u industriji u Srbiji i Bosni i Hercegovini”. Konferencija će se održati u utorak, 4. juna 2024. godine, sa početkom u 10 časova (početak registracije od 09.30 časova), u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Stručna konferencija će okupiti eksperte iz Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine s ciljem predstavljanja najnovijih tehnologija i rješenja u ovoj oblasti, kao i razmjene znanja o primjeni energetski efikasnih mjera u industriji.

U posljednjih nekoliko godina, Srbija je ostvarila značajan napredak u primjeni obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih rješenja, naročito u industrijskom sektoru. Povećana ulaganja u solarne i vjetroelektrane, kao i u biomase i hidroenergiju, rezultirala su većom diverzifikacijom energetskog portfolija zemlje. Pored toga, sve više industrijskih kompanija uvodi energetski efikasne tehnologije, smanjujući tako svoje operativne troškove i negativan uticaj na životnu sredinu.

Pročitajte još:

Međutim, i pored ovih pozitivnih trendova, Srbija se i dalje suočava sa izazovima, poput potrebe za dodatnim investicijama, unapređenjem zakonskog okvira i jačanjem svijesti o značaju energetske efikasnosti. Upravo zbog toga, stručne konferencije i saradnja sa međunarodnim partnerima igraju ključnu ulogu u daljem razvoju ovog sektora.

Tokom konferencije, učesnici će imati priliku da saznaju više o značaju primjene energetski efikasnih mjera u industriji, zakonskim okvirima, trenutnom stanju i potencijalima tržišta, kao i o prednostima obnovljivih izvora energije. Njemačke kompanije će predstaviti svoje najnovije tehnologije i rješenja, pružajući tako jedinstvenu priliku za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i razmjenu znanja.

Prijave za konferenciju su moguće do petka, 31. maja 2024. godine. Za dodatne informacije možete se obratiti projektnoj menadžerki Njemačko-srpske privredne komore Tari Jevremović putem mejla jevremovic@ahk.rs.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti