ENERGETSKI PORTAL

Banja Luka dio projekta „Top 100 priča – Zelene destinacije“

Foto-ilustracija: Unsplash (Đorđe Pandurević)

U nastavku projekata koji su realizovani od strane Turističke organizacije Banje Luke, a nakon „Razglednice iz neodoljive“, uslijediće još jedan veoma zanimljiv projekat pod nazivom „Top 100 priča – Zelene destinacije“.

Iz Turističke organizacije Banja Luka ističu da se ova priča veže za održavanja Svjetskog prvenstva u raftingu koje će i ove godine biti održano na Vrbasu.

Prema njihovim riječima, ovo je prvo Svjetsko prvenstvo koje će se održati isključivo na domaćoj rijeci i u jednom od najljepših sela svijeta – Krupi na Vrbasu, dok su dosadašnja takmičenja su bila podijeljena između rijeka Vrbasa i Tare.

Dodaju kako, među živopisnim selima Italije, Austrije, Čilea, Ekvadora, Maroka, Švajcarske, Španije, Kine i ostatka svijeta , a koje bi trebalo posjetiti, našlo se i selo iz okoline Banje Luke – Krupa na Vrbasu.

„'Najbolja sela svijeta’ Svjetske turističke organizacije, projekat je Turističke organizacije Banjaluke, a kojim je Krupa na Vrbasu uvrštena na listu među 52 najbolja sela svijeta. U međuvremenu, u skladu s listom nadogradnje od 32 sela svijeta, na kojoj se nalazi i Krupa na Vrbasu, imali smo dvije posjete angažovanog eksperta, a naredne 2025. godine, Krupu na Vrbasu ćemo kandidovati na listu 20 najboljih sela svijeta. Ovo je jedino selo iz Republike Srpske i BiH koje se našlo na prestižnoj listi”, rekli su iz Turističke organizacije.

Pročitajte još: 

Dodaju kako je kroz projekat “Najljepša sela Bosne i Hercegovine” Krupa na Vrbasu uvrštena i na listu 14 najljepših sela BiH.

Iz Turističke organizacije Banja Luka posebno ističu i film “Razglednica iz neodoljive” koji će biti prikazan na devet svjetskih filmskih festivala turističkog filma.

„Na festivalu u Portugalu osvojio je nagradu za najbolju urbanu destinaciju, ali i nagradu na festivalu u Japanu održanom u martu ove godine. Isti je prijavljen na festival u Njujorku na ocjenjivanje. Pored festivala u Japanu i Njujorku, film će biti prikazan na festivalima u Los Anđelesu, Španiji, Austriji, Srbiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Grčkoj”, navode oni.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti