ENERGETSKI PORTAL

Na “Zdravofestu” u Gradišci najmlađi uče pripremu obroka od domaće hrane

Foto-ilustracija: Pixabay/ dbreen

Gradiška je sutra domaćin 16. festivala turizma, privrede, gastronomije i kulturne baštine pod nazivom “Zdravofest”, koji će biti održan u gradskom parku i na obalama rijeke Save sa početkom u 10 časova.

U okviru programa festivala pored takmičarskog dijela i gastro izložbe, ove godine najmlađe očekuju iznenađenja. Riječ je o radionicama kreativnog sadržaja koje se realizuju već dvije godine uz podršku Ministarstva poljoprivredne,šumarstva i vodoprivrede RS.

„ Prva u nizu radionica pod nazivom “Zdravi Zalogaj” predviđena je za djecu predškolskog i školskog uzrasta, gdje je cilj aktivno učešće djece u pripremanju zdravih obroka sa akcentom na domaćoj hrani proizvedena na porodičnim farmama i konzumiranje tih istih obroka“, saopštili su iz Turističke organizacije grada Gradiška.

Druga radionica usmjerena je na podsticanje kreativnosti i kreativnog razmišljanja gdje je tema pravljenje raznih oblika i životinjica od gipsa, koje će predstavljati simboliku za predstojeće praznike.

Pročitajte još:

Tokom trajanja „Zdravofesta“ takmičenje će biti u pravljenju lovačkih i ribolovačkih kotlića, te izbor najljepšeg i najuređenijeg štanda.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće hor „Lira“, kulturno-umjetnička društva sa područja Gradiške i gosti iz Srbije i Banja Luke, a na kraju manifestacije goste će zabavljati „Ansambl Intermeco“.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti