ENERGETSKI PORTAL

Nova stolarija i fasada za bolju energetsku efikasnost dva banjalučka vrtića

Foto: Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Na banjalučkim vrtićima „Bubamara“ u naselju Obilićevo i „Plavi čuperak“  u Boriku ovih dana radi se na energetskoj efikasnosti objekata, pa će dobiti nove fasade i stolariju.

Pored uštede energije u objektima ovi vrtići dobiće i ljepši izgled obzirom da je sanacija dugo čekana. Radovi na objektu vrtića „Bubamara“ su uveliko u toku, a nakon njegove sanacije pristupiće se radovima u „Plavom čuperku“.

„Stolarija nije mijenjana od kada su napravljeni objekti. Bili su u prilično lošem stanju i bili smo prinuđeni da ih saniramo. Stolarija i fasada bili su dotrajali pa se ti prostori nisu mogli da kvalitetno zagriju“, rekao je Petar Jokanović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka za energetskiportal.ba.

Dodaje da je kada budu završena ova dva vrtića, ostaje još jedan manji objekat koji će energetski sanirati iduće godine i time Centar završava energetsku sanaciju svojih objekata.

Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su iz budžeta Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, odnosno Grada Banja Luka koji je osnivač.

Jasna Dragojević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti