Turistički film o Banja Luci nagrađen u Japanu

Foto-ilustracija: Unsplash (Đorđe Pandurević)

Na Svjetskom turističkom filmskom festivalu u Japanu, film o Banja Luci “Razglednica iz Neodoljive” osvojio je još jednu nagradu u konkurenciji od 1.036 prijavljenih filmova za internacionalnu kategoriju.

Svečano uručenje nagrada održano je u Ikoro teatru na jezeru Akan Ainu Kotan na japanskom ostrvu Hokaido od 15. do 17. marta, saopšteno je iz Turističke organizacije Banja Luka. Ovaj film je na Festivalu „Art i tur“ u Portugaliji osvojio nagradu za najbolju urbanu destinaciju.

„U ovom filmu učestvovao je veliki broj sportskih kolektiva, udruženja građana, poljoprivrednih proizvođača, ugostiteljskih objekata i pojedinaca iz Banja Luke, koji su time dali značajan doprinos promociji Banja Luke kao atraktivne turističke destinacije za putnike iz regiona, ali i iz cijelog svijeta“, naveli su iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, koji je sa JU Turistička organizacija grada Banja Luka sarađivao na ovom filmu.

Pročitajte još:

Poljoprivredna domaćinstva u ruralnim područjima grada na Vrbasu imaju veliki potencijal za bavljenje ruralnim turizmom i njihova fantastična hrana, piće i prirodne ljepote neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Film „Razglednica iz neodoljive“ obići će devet svjetskih filmskih festivala turističkog filma u okviru Međunarodnog udruženja filmskih festivala. Turistička razglednica grada na Vrbasu biće prikazana u Njujorku, Los Anđelesu, Španiji, Austriji, Srbiji, Hrvatskoj, Francuskoj i Grčkoj.

Na ovom linku možete pogledati nagrađeni film „Razglednica iz Neodoljive“.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti