ENERGETSKI PORTAL

Banja Luka – Trka „Suturlija trejl 2024“

Foto: Grad Banja Luka

Trka „Suturlija trejl 2024“, poznata i kao Banja Luka Oasis, biće održana u nedjelju, 19. maja.

Ova trka prvenstvo za cilj ima promociju zdravih životnih navika, ali i prirodnih ljepota grada.

,,Staze trke su pažljivo osmišljene kako bi zadovoljile različite nivoe iskustva – od početnika do iskusnih trkača. Dužina staze je 8.36 kilometara. Naša misija je stvoriti trke koje će oduševiti sve. Trku posebnom čine lagane staze za sve nivoe i povezivanje sa prirodom. Suturlijske staze su posebno osmišljene kako bi zadovoljile i one koji tek počinju svoje trkačko putovanje i one koji žele opušteno uživati u prirodi’’, poručili su organizatori ovog događaja AK „Alfa trejl“.

Kako se navodi na sajtu Grada, organizatori takođe ovim putem pozivaju sve zainteresovane građane da zajedno istražuju čarobne prirodne ljepote rječice Suturlije.

Dodaju i to kako je okupljanje učesnika predviđeno u 9.30 časova kod Planinarskog doma Šibovi, dok je start predviđen u 10.00 časova.

,,Napominjemo da, budući da veći dio staze prolazi pored rijeke Suturlije, ukoliko dođe do porasta nivoa rijeke može doći i do promjene staze. U tom slučaju, obavijestićemo trkače na vrijeme i pružiti novu rutu. Učesnici će imati priliku uživati u osvježenju i okrepnim stanicama duž staze, kao i osvojiti finišersku medalju za one koji završe trku u zadanim vremenskim ograničenjima. Osim toga, trka će nositi bodovanje u okviru ALFA trejl lige za 2024. godinu. Molimo sve učesnike da obrate pažnju na obaveznu opremu, uključujući mobilni telefon sa napunjenom baterijom i aktivnim brojem, startni broj, te čašu ili flašicu za osvježenje, budući da se u sklopu naše kampanje zaštite životne sredine, trkačke čaše ili flaše neće dijeliti na licu mjesta’’, dodaju organizatori.

Svi zainteresovani za trku mogu se prijaviti ovdje.

Ovaj događaj podržao je i Grad Banja Luka, ističući važnost trčanja za zdravlje i dobrobit svih građana.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti