ENERGETSKI PORTAL

Međunarodni sajam „Dani maline 2024“ u Bratuncu

Foto-ilustracija: Unsplash (Dagmara Dombrovska)

U petak, 14. juna, svečano će biti otvoren 16. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma „Dani maline 2024“ koji se održava od 14. do 15. juna u Sportskoj dvorani u Bratuncu.

Svečano otvaranje zakazano je za 11:30 časova, a osim rekordnog broja izlagača, ceremoniji će prisustvovati i predstavnici Vlade RS-a, kao i brojni drugi gosti i zvanice.

Ove godine će po prvi put biti održana Regionalna Konferencija na temu „Integracija regionalne turističke ponude i razvoj loklanih proizvoda Semberija, Birač i Majevica“ u saradnji sa Područnom privrednom komorom iz Bijeljine. Na konferenciji će učestvovati predstavnici Vlade Republike Srpske, Univerziteta, akademskih institucija, lokalnih zajednica i drugi.

Za posjetioce ovogodišnjeg sajma priređena je bogata gastro ponuda uz degustaciju jela i pića iz Srednjeg Podrinja i Birča, kao i vrijedne robne nagrade i raznovrsni sadržaji koji su definisani programom.

Pročitajte još:

Posjetioci sajma imaće priliku da prate dva gastro takmičenja: izbor najboljeg kolača od maline i takmičenje u spremanju kotlića koje će se održati na Rajaskoj plaži.

Biće organizovan i izbor najboljeg proizvođača maline, najljepšeg dvorišta i balkona, kao i aktivnosti za najmlađe poput izložbe likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola iz Bratunca i maskenbal u kome će učestvovati mališani dječijeg vrtića „Radost“ Bratunac.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti