ENERGETSKI PORTAL

Nevrijeme u Trebinju i Kozarskoj Dubici, upaljen narandžasti meteoalarm za dijelove RS

foto-ilustracija: Pixabay/NickyPe

Trebinje je jutros zahvatilo olujno nevrijeme usljed kojeg je pričinjena materijalna šteta na vozilima, a u operativnom Centru civilne zaštite kažu da su do sada imali desetak prijava.

Zbog jakog vjetra je srušen veliki broj stabala te su oštećeni mnogi automobili. Kako se navodi, za manje od dva sata palo je 17 litara kiše po metru kvadratnom, a brzina vjetra bila je iznosila 97 kilometara na sat.

Kozarsku Dubicu je juče u poslijepodnevnim časovima zahvatilo nevrijeme sa krupnijim gradom, a pričinjena je šteta na javnim i privatnim objektima, automobilima, drveću, usjevima. Zbog nevremena dijelovi ove opštine bili su bez električne energije i vode.

Na području Banja Luke i Trebinja danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, a očekuje se da će pasti do 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Na području Trebinja narandžasti meteoalarm na snazi je i zbog udara vjetra jačine od 50 do 80 kilometara na čas, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte još:

„Danase se očekuje se od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u većini predjela. U široj regiji od Doboja ka Banja Luci, na sjeverozapadu i u Gornjem Podrinju ponegdje se očekuje i preko 70 litara po metru kvadratnom“, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Posebni problemi su moguću sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i pojava bujičnih poplava na manjim vodotocima.

Mogući su i poremećaji u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama, te teški uslovi za vožnju, naveli su u Federalno hidrometeorološkom zavodu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti