Poziv za učešće u StartUp 10 programu

Foto-ilustracija: Unsplash (Fikri Rasyid)

U okviru StartUp 10 programa, koji ima za cilj promovisati bezbjednost hrane i zapošljavanje mladih u deset partnerskih zemalja italijanske razvojne saradnje (Albanija, Alžir, Bosna i Hercegovina, Egipat, Etiopija, Jordan, Kenija, Liban, Tunis i Uganda), Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) poziva zainteresovane kandidate – startup kompanije da se prijave za učešće u programu razvoja lokalnih kompanija koje posluju u sektorima zelene i plave ekonomije, sa fokusom na procese digitalizacije.

Odabrani kandidati, startup kompanije, će dobiti podršku u vidu kontinuiranih sesija poslovnog „coaching-a“, na kraju kojih će imati priliku da predstave svoje projekte komisiji sastavljenoj od domaćih i međunarodnih stručnjaka koja će izabrati jednog pobjednika.

Pobjednik (najbolje rangirani startup biznis) će dobiti nagradu od 5.000 eura koja će se dodjeliti u vidu alata za podršku, obuke, usluga ili odgovarajuće opreme, a prema izboru odabranog pobjedničkog startup-a. Dodatno, pobjednički startup će imati mogućnost učešća u programu „Open Innovation“ u svrhu povezivanja i uspostavljanja partnerskih odnosa sa zainteresovanim italijanskim kompanijama iz navedenih sektora.

Pročitajte još:

Prijave se primaju popunjavanjem prijavnog obrasca na engleskom jeziku i podnošenjem prijave na adresu Centra za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), Krnete 103, 78250 Laktaši ili putem e-maila na: office@cerd.ba, najkasnije do 30. aprila 2024. godine.

Poznavanje engleskog jezika je obavezno!

Za više informacija pogledajte Pravila javnog poziva ili kontaktirajte: Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) na broj telefona: +387 51 491 760, ili na email: office@cerd.ba.

Pravila javnog poziva možete preuzeti OVDJE.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE.

Izvor: CERD

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti