Temerin će uskoro dobiti novu fabriku vode

Foto: Pokrajinska vlada Vojvodine

Postavljen je kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu, čija će površina obuhvatiti gotovo 3.000 kvadratnih metara.

Postrojenje će služiti za prečišćavanje bunarske vode iz izvorišta „Staro Đurđevo“, a za tu svrhu je Pokrajinska vlada, putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 1,6 milijardi dinara.

Igor Mirović, predsjednik Pokrajinske vlade, izrazio je uvjerenje da će u naredne dvije godine, prema najavama izvođača radova i potencijalno i ranije, kroz složen tehnološki proces, doći do zdrave pitke vode, rješavajući tako dugogodišnji problem stanovnika ove opštine.

Prema informacijama sa sajta Pokrajinske vlade, izgradnja fabrike vode započela je nakon višemjesečne analize putem pilot postrojenja, koja je identifikovala pristup rješavanju ovog problema.

„Nova fabrika vode će biti od izuzetnog značaja za razvoj opštine Temerin, jer će njen kapacitet biti veći od trenutnih potreba građana“, izjavio je predsjednik Mirović i podsjetio na završene pripreme za sveobuhvatnu rekonstrukciju fabrike pijaće vode u Beočinu, najavljujući skori početak radova na tom važnom projektu.

Predsjednik Mirović je istakao dobru saradnju s lokalnom samoupravom koja je rezultirala brojnim projektima, najavivši da će se kroz nekoliko sedmica početi i radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, koji će finansirati Pokrajinska vlada.

Mladen Zec, predsjednik Opštine Temerin, naglasio je da će kapacitet na izvorištu „Staro Đurđevo“ biti gotovo četiri puta veći – sa postojećih 35 litara povećaće se na 130 litara u sekundi, što će zadovoljiti potrebe oko 45.000 stanovnika opštine Temerin u narednom periodu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti