„Banja Luka Expo 2024“ posjetilo više od 15.000 ljudi

Foto: Energetski portal

Međunarodni sajam privrede „Banja Luka Ekspo 2024“, koji je održan protekle sedmice za tri dana posjetilo je više od 15.000 ljudi, a manifestacija je okupila 300 izlagača iz 10 zemalja.

Ovo je bi prvi i najveći sajam do sada, koji Banja Luka kao grad treba, istaknuto je tokom sajma.

U okviru  Sajma održane su panel-diskusije i konferencije sa više od 30 govornika iz oblasti privrede i ekonomije, a bilo je riječi i o ekonomskoj regionalnoj saradnji, danas i u budućnosti. Aktuelna tema bila je i razvoj projekata solarnih elektrana, njihov uticaj na karbonski otisak i energetsku nezavisnost privrednika.

„Ovo je bila savremena međunarodna izložba u oblasti građevinarstva, metalske i elektro industrije, drvne industrije, tehnike i kućnih aparata, IT sektora – elektronike i robotike, nekretnina, arhitekture i projektovanja. Učestvovali su i izlagači iz bankarskog sektora, mikrokreditnih organizacija, osiguravajućih društava, te ostalih finansijskih institucija iz čitave BiH“, rekao je Slaviša Kovačević, predsjednik Uprave sajma.

Pročitajte još:

„Banja Luka Expo“ je bio prilika za okupljanja privrednika iz čitavog regiona kako bi razmijenili iskustava, ideja i vizija, kao i mjesto povezivanja, saradnje i sklapanja partnerstava, saopšteno je banjalučke IT kompanije „RS konsalting end trejd“ koja je jedan od organizatora privredne manifestacije.

Izlagači su se predstavili na više od 15.000 metara kvadratnih prostora u studentskom kampusu, od čega je 6.000 na bilo otvorenom. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici brojnih organizacija, ministarstava, agencija i finansijskih institucija.

Sajam „Banja Luka Ekspo 2024“ organizovale su banjalučke kompanije „RS konsalting end trejd“ i „Elit fer“, uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i grada.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti