Članovi OIE Srbija na studijskom putovanju u Bavarskoj

Foto: OIE Srbija

Na poziv Bavarskog ministarstva privrede, razvoja i energetike i Njemačko-srpske privredne komore (AHK Serbien), brojni članovi Udruženja OIE Srbija ove nedjelje su boravili na studijskom putovanju u Njemačkoj gdje su obilazili kompanije koje se bave energijom vjetra i sunca i prisustvovovali stručnim predavanjima.

Za učesnike je najprije održan networking događaj u kongresnom centru Kolpinghaus u Minhenu koji je obuhvatao posjetu Inhouse sajmu i predstavljanje najnovijih inovacija u solarnoj industriji i industriji vjetra. Takođe, organizovana je posjeta proizvodnom pogonu kompanije Schletter Solar GmbH, pružajući učesnicima uvid u procese proizvodnje i tehnološke inovacije.

Učesnici su imali priliku da posjete i upoznaju se sa radom vodećih kompanija u oblasti obnovljivih izvora energije, uključujući Max Bögl Wind AG, A. Eberle GmbH & Co. KG i IBC SOLAR AG. Ove posjete su obuhvatale seminare, vođene obilaske proizvodnih pogona i diskusije o aktuelnim trendovima i izazovima u industriji.

Pročitajte još:

U sklopu putovanja su posjetili i javno komunalno preduzeće Haßfurt GmbH, koje je komunalni snabdjevač energijom grada Hasfurta (oko 13 hiljada stanovnika). Smještena na sjeveru Bavarske, opština već decenijama slijedi put ka većoj održivosti i energetskoj nezavisnosti.

Članovi OIE Srbija su obišli i solarne elektrane Minhenskog sajma, gdje su učesnici imali priliku da steknu uvid u implementaciju solarnih sistema u velikim razmjerama. Završni događaj i debriefing sa Bayern International pružio je priliku za refleksiju o iskustvima i utiscima tokom putovanja, kao i za dalju saradnju i razmjenu ideja.

Ovo studijsko putovanje predstavlja primjer uspješne saradnje između Bavarskog ministarstva privrede, razvoja i energetike, Njemačko-srpske privredne komore i Udruženja OIE Srbija u promociji održivih tehnologija i podsticanju globalne energetske tranzicije ka čistijoj budućnosti.

Izvor: OIE Srbija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti