Deset godina od poplava: u planu brojne aktivnosti iz oblasti zaštite i spašavanja

Foto-ilustracija: Unsplash (The Tampa Bay Estuary Program)

Na današnji dan, prije 10 godina, Banja Luku su pogodile velike poplave. U danima koji su uslijedili, Banja Luka se susrela sa nepogodom kakva se ne pamti u skorijoj istoriji, ostavljajući iza sebe veliku materijalnu štetu i ljudske žrtve.

Veliki broj porodica ostao je bez krova nad glavom, a javna infranstruktura bila je uveliko oštećena.

Kako se navodi na sajtu Grada, u znak sjećanja na ovaj događaj, Odsjek za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Grada Banje Luka planira da u narednom periodu spovede značajan broj aktivnosti.

Pročitajte još:

,,Planirano je da se u određenom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada ogranizuju edukativne aktivnosti iz oblasti zaštite i spašavanja, za đake i zaposlene, kao i da se ogranizuje dan otvorenih vrata civilne zaštite, gdje će biti prikazana materijalno-tehnička sredstva i oprema civilne zaštite i Vatrogasne brigade koja se koristi u slučaju potrebe za spašavanjem i otklanjanjem posljedica elementarnih nepogoda i drugih nesreća’’, navode iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Grada Banje Luka.

O detaljima ovih aktivnosti, javnost će biti na vrijeme obavještena.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti