Nastavak projekta izgradnje sistema za navodnjavanje u RS

Foto-ilustracija: Pixabay (AxxL)

Informacija o nastavku aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje sistema za navodnjavanje u Republici Srpskoj kroz projekat IDP prihvaćena je na zadnjoj sjednici Vlade RS, kao i po ugovoru na području opština Srebrenica, Srbac i Milići.

Kako navode zadužuje se Jedinica za kordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da nastavi aktivnosti i radnje na izgradnji sistema za navodnjavanje na području Republike Srpske započete kroz projekat IDP u periodu 2021-2023.

„Zadužuje se Republička direkcija za obnovu i izgradnju da nastavi aktivnosti na projektu i vrši stručni tehnički nadzor i svu ostalu stručnu pomoć, ali i resorno ministarstvo da posredstvom Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata redovno informiše Vladu Republike Srpske o realizaciji projekta“, navode u saopštenju i dodaju da je prepoznata važnost i značaj izradnje sistema za navodnjavanje.

Pročitajte još:

Donošenjem odluka, zaključaka i mjera Vlada RS je direktno finansirala/sufinansirala/usmjeravala sredstva u projekte, projektovanje i/ili izvođenje radova, na razvoju navodnjavanja u područjima Bijeljine, Bratunca, Trebinja, Ljubinja, Srebrenice i drugih.

,,Navedenim aktivnostima izgrađeni su sistemi i stvoreni uslovi za navodnjavanje od 4.500 hektara poljoprivrednih površina na kojima se uzgajaju različite poljoprivredne kulture“, navodi se u saopštenju.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti