ENERGETSKI PORTAL

Drugo izdanje međunarodne konferencije „Otpad-resurs za razvoj cirkularne ekonomije u BiH”

Foto-ilustracija: Unsplash (antoine-giret)

Drugo izdanje Međunarodne konferencije „OTPAD-RESURS za razvoj cirkularne ekonomije u BiH“ biće održano u Sarajevu početkom juna.

Organizatori događaja su Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i konsultantska kompanija nLogic Advisory. Nakon izuzetno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja, koje je okupilo na jednom mjestu donosioce odluka na svim nivoima, stručnjake koji savjetuju donosioce odluka, preduzetnike, finansijere, javna komunalna preduzeća, predstavnike nevladinog sektora i medija, ove godine se očekuju posjetioci iz zemalja regije i jugoistočne Europe.

Pročitajte još: 

„Dvodnevna konferencija osim predavanja će podstaći dijalog o gorućim problemima u BiH, te će  uključiti tehnički aspekt upravljanja otpadom, predstaviće se i najnovije tehnologije koje mogu ubrzati put ka cirkularnoj ekonomiji i zelenijoj budućnosti“, navodi Sendžana Muslić iz Privredne komore FBiH.

Ne propustite priliku da budete dio ovog događaja 05. i 06. juna u Sarajevu.

„Zadovoljstvo nam je što ćemo omogućiti svim ključnim akterima ove priče u Bosni i Hercegovini, kao i regiji, da na jednom mjestu čuju panel diskusije i predavanja vrhunskih stručnjaka. Postizanje održivog upravljanja otpadom može biti izuzetno teško, ali smanjenje količine otpada i povećanje učinkovitosti u korištenju resursa su itekako mogući i već se primjenjuju“, navodi Emina Čelebić Mravović iz nLogic Advisory.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti