ENERGETSKI PORTAL

Noviteti u aplikaciji za praćenje cijena goriva u FBiH

Foto-ilustracija: Pixabay (IADE-Michoko)

Sveobuhvatne i pravovremene informacije o cijenama goriva na benzinskim pumpama u Federaciji dostupne su putem redizajnirane mobilne aplikacije FMT BiH oil info.

Aplikacija je dostupna sada za android telefone, a u narednim danima biće i za huawei i apple telefone.

Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu poredane od najnižih do najviših, a u poboljšanoj verziji omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više opština istovremeno.

„Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona. Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti“, navode iz Federalnog ministarstva trgovine.

Takođe, nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim pumpama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, autopraonica, parkinga za kamione, dječije igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan u sedmici.

Pročitajte još:

Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe.

U redizajniranoj aplikaciji uveden je i tamni način rada koji štedi bateriju.

Za korisnike androida link za skidanje aplikacije je ovdje.

Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktuelnom rasponu i tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini.

Projekat Federalnog ministarstva trgovine eOPC.fmt.gov.ba omogućava podsticanje tržiše konkurencije u oblasti maloprodaje naftnih derivata u Federaciji BiH, olakšava rad kontrolnih organa i zaštitu prava i interesa potrošača.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti