Pet miliona evra za mlade preduzetnike

Foto-ilustracija: Unsplash (Jo Szczepanska)

Program „Erasmus za mlade preduzetnike“, koji se finansira iz EU Programa jedinstvenog tržišta, objavio je javni poziv u cilju unapređenja preduzetništva, uključujući potencijalne start – up preduzetnike, razvoj međunarodnih perspektiva i partnerstava i podrške inovativnih kapaciteta malih i srednjih preduzeća, saopštila je Vlada Republike Srpske.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 27. jun 2024. godine do 17.00 časova.

Na predmetni Poziv mogu se prijaviti javni subjekti odgovorni ili aktivni u oblastima ekonomskih poslova i preduzeća, privredne i industrijske komore, organizacije za podršku poslovanju, start-up centri, inkubatori, tehnološki parkovi, poslovna udruženja i mreže poslovne podrške, javni i privatni subjekti koji nude usluge poslovne podrške, instituti (visokog) obrazovanja kao što su univerziteti ili instituti za stručno obrazovanje i obuku.

Pročitajte još:

Program Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs – EYE) pokrenula je Evropska komisija 2009. godine kako bi budućim preduzetnicima ili onima koji su osnovali sopstvenu firmu u protekle tri godine omogućila da steknu korisne vještine i iskustvo u poslovanju u nekoj drugoj zemlji.

Ukupan budžet Poziva iznosi 5.000.000 evra. Detaljne informacije o pozivu dostupne su OVDJE.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti