ENERGETSKI PORTAL

Trening o zelenoj transformaciji privrede

Foto-ilustracija: Pixabay/kalhh

Trening posvećen zelenoj transformaciji privrede biće održan u ponedjeljak na Univerzitetu Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u Sarajevu.

Trening je osmišljen da pruži detaljan uvid u teme koje su ključne za unapređenje vašeg poslovanja i prilagođavanje aktuelnim zahtjevima tržišta za srednja i mala preduzeća.

„Poziv za učešće je namijenjen direktorima, menadžerima i profesionalcima koji se bave održivim razvojem, kao i svima koji su zainteresovani za unapređenje poslovanja u skladu sa zahtjevima evropske zajednice. Tokom treninga detaljno će biti predstavljeni različiti aspekti poslovanja, uključujući ekološke, društvene i upravljačke faktore sa fokusom na važnost društvene odgovornosti poslovanja“, nadove iz Privredne komore FBiH.

Pročitajte još:

Takođe će biti analiziran proces Due Diligence-a i njegova ključna uloga, kao i uticaj Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) na poslovanje malih i srednjih preduzeća.

Trening će se održati u sklopu projekta Green Agenda Innovation Accelerator (GAIA) koji je podržan od strane Evropske unije (EU) i Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke (BMZ) kroz projekat “Inovacije i digitalizacija MSP-a u BiH/EU4DigitalSME”.

Kontakt e-mail za dodatne informacije je amina.katica@ssst.edu.ba, a agendu možete da pogledate ovdje.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti