ENERGETSKI PORTAL

Poziv jedinicama lokalne samouprave za prijavu projektnih ideja energetskih zajednica

Foto-ilustracija: Pixabay (schropferoval)

Projekat “Akcija zajednice za energetsku tranziciju u Bosni i Hercegovini (CAET)“ biće fokusiran na podršku jedinicama lokalne samouprave za razvoj projekata u okviru koncepta energetske zajednice, zajednice obnovljive energije i građanske energetske zajednice, saopštila je Privredna komora Republike Srpske.

Projekat ima za cilj da pomogne BiH u njenim naporima da energetsku tranziciju učini održivom i ispuni obaveze zemlje prema Ugovoru o energetskoj zajednici, a sada je objavljen i poziv jedinicama lokalne samouprave za prijavu projektnih ideja energetskih zajednica.

CAET je odobren od strane njemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a implementira ga Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Pročitajte još:

Tehnička asistencija GIZ-a će uključivati razvoj kapaciteta i pripremu poslovnih planova, studija izvodljivosti i projektne dokumentacije (idejnog ili glavnog projekta) za projekte energetske zajednice koji su planirani za razvoj ili su u fazi razvoja.

Nakon predaje aplikacija, odabrane jedinice lokalne samouprave će biti kontaktirane i pozvane da razgovaraju o sadržaju svojih projektnih ideja. Intervju će rezultirati odabirom osam projektnih ideja energetskih zajednica za koje će GIZ pružiti tehničku asistenciju.

Više o projektu pročitajte OVDJE.

Izvor: Privredna komora Republike Srpske

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti