Posjetite prvi novosadski sajam ArchyEnergy – Zelena arhitektura i održiva gradnja

Foto-ilustracija: Freepik (evening_tao)

U glavnom gradu Vojvodine, po prvi put, 8-9. aprila 2024. održava se ArchyEnergy sajam i stručna konferencija o zelenoj arhitekturi i građevinarstvu. Kao rezultat dugogodišnje posvećenosti građevinsko-arhitektonskih časopisa i portala „grenef“, „Podovi“ i „Prozori+Vrata“, u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za arhitekturu i energetsku efikasnost, „ArchyEnergy 2024“ će se održati po prvi put na novosadskom sajmu.

Sajam nudi jedinstvenu priliku za otvorenu i praktičnu razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi u sektoru zelene gradnje, energetski efikasnih građevinskih materijala, rješenja za smart home, zelene fasade, izolacije podova, prozora i vrata, rasvjete, aluminijskih i PVC sistema, održive energije: toplotnih pumpi i solarnih panela, softvera, uz predstavljanje arhitektonskih projekata i primjera dobre prakse iz regije.

Događaj se sastoji iz dva dijela: Izložbenog i Konferencijskog.

Za posjetu sajamskom tj. izložbenom dijelu ULAZ JE SLOBODAN uz obaveznu registraciju na sajtu konferencije, registrujte se na linku.

Konferencija je stručnog karaktera, namijenjena arhitektama, projektnim biroima, investitorima, građevinskim kompanijama, izvođačima radova, konsultantima za održivu gradnju, investicionim fondovima, energetskim menadžerima i predstavnicima institucionalnih i finansijskih tijela… Predviđeni kapacitet mjesta je popunjen u zaista kratkom roku, te je registracija za ovaj dio događaja zatvorena.

Budite u toku i posjetite sajt ArchyEnergy konferencije u narednim danima kada ćemo objaviti nove informacije o datumu održavanja događaja u 2025. godini i rezervišite svoje mjesto na vrijeme.

Foto-ilustracija: Unsplash (nuno-marques)

Celokupan događaj predstavlja priliku za povezivanje s ključnim akterima u oblasti arhitekture, energetske efikasnosti i tehnoloških, kao i održivih građevinskih inovacija. U okviru izložbe tj. sajma posjetioci će imati prilike da vide proizvode 30 različitih kompanija iz sektora građevinarstva. Kompanije svoje usluge i proizvode predstavljaju putem izložbenih štandova i aktivnim učešćem na panelima.

Konferencija se održava u sedam panela tokom dva dana uz prisustvo preko 40 panelista, eminentnih predstavnika iz sektora koji će razmatrati i diskutovati na teme održivosti i energetske efikasnosti u projektovanju i izvođenju radova uz pažljivo razmatranje građevinskih materijala, inovativnih sistema i rješenja kojima se postiže veći komfor korisnika prostora uz što manji utrošak energije.

Ključni partner konferencije, ove godine je RAPID INVEST koji će na svom štandu i na prvom panelu predstaviti poslovno-stambeni objekat „Novella Business & Residence“. Ovaj objekat teži ka zadovoljavanju zahtjeva modernog okruženja uz implementaciju inovativnih rješenja. Diskusiju će započeti Miloš Petrović, direktor Arhi.pro arhitektonske kompanije koja je potpisnik projekta.

Kompanije koje su podržale događaj: Delta Real Estate, Viessmann, ACO, Alumil, Energy Net, Porcelanosa by Energy Net, Aluminco, Aluplast, Ariston, Baumit, Aliplast, ALU KOENIG STAHL, Elektrofokus grupa, Emerus, ETEX Group, Furnix, GEALAN, Impact Acoustic, Intra Lighting, JAF, Mega Concept, MIREX, Modularni Podovi, Totpromet d.o.o., Profilink, REHAU, Sisecam, SN TRADE, VEKA, Smart Concept, Nitea.

Izvor: ArchyEnergy

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti