Prave igračke od biorazgradive plastike najvišeg kvaliteta

Foto: Bioplastic Toys BIH

Inovativne igračke izrađene od bioplastike, vrste biorazgradive plastike dobivene iz obnovljivih izvora kao što su kukuruzni skrob, šećerna trska i grah prije tri godine počeo je da proizvodi Kenan Piro.

Izbor materijala koje koristi  kompanija Bioplastic Toys BiH usklađen je s ciljem stvaranja ekološki prihvatljivih didaktičkih igračaka.

Ove didaktičke igračke namijenjene su razvoju fine motorike i socijalno-emotivnih sposobnosti. Pored toga što su edukativne, ekološki prihvatljive igračke se izrađuju s manje resursa nego tvorničke.

Pristup Bioplastic Toys BiH proizvodnji igračaka uključuje proces ručne izrade, čime se obezbjeđuje da je svaki proizvod najvišeg kvaliteta, a pakuju se u biorazgradive materijale.

Pročitajte još:

Misija Bioplastic Toys BiH je ukorijenjena u uvjerenju da je moguće spasiti planetu od zagađenja nudeći održive alternative tradicionalnim plastičnim igračkama. Fokusiraju se na obnovljive izvore i biorazgradive materijale, postavljaju novi standard u industriji igračaka, dokazujući da poslovni uspjeh može ići ruku pod ruku s brigom o životnoj sredini.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti