Schneider Electric ecostruxure za e-mobilnost

Foto: Schneider Electric

U skladu sa trenutnom situacijom u kojoj električna vozila osvajaju tržište automobila, očekivanja su da će komercijalni, industrijski i stambeni objekti preuzeti veći dio tereta sa aspekta potrošnje električne energije. Kada električna vozila postanu preovlađujući način transporta, ljudi se neće zaustavljati da ih napune, nego će ih puniti tamo gdje se zaustave. To znači da će ih puniti kod kuće i na lokacijama kao što su radna mjesta, radnje, restorani, garaže, škole, bolnice, bioskopi, gdje god prilike dozvoljavaju.

Prema predviđanjima Bloomberga1, oko 70 odsto punjenja električnih vozila (EV) vršiće se u komercijalnim, industrijskim i stambenim objektima do 2030. godine.

Schneider Electric zato nudi pouzdanu i energetski efikasnu tehnologiju za primjenu infrastrukture za punjenje električnih vozila u komercijalnim, industrijskim i stambenim objektima. EcoStruxure za e-mobilnost pruža mnogo više od punjača električnih automobila, jer predstavlja sveobuhvatno povezano rješenje koje se lako instalira, održava energetsku pouzdanost objekta i nudi udobno iskustvo za vozače električnih vozila.

EcoStruxure za eMobilnost obuhvata tri glavna elementa:

  1. EVlink Pro AC je pouzdan, održiv i povezan punjač koji se brzo instalira, lako koristi i održava i odličan je za smanjenje troškova i prekida rada na minimum.
  2. EcoStruxure EV Charging Expert je sistem za upravljanje opterećenjem na samoj lokaciji, koji dinamično distribuira raspoloživu električnu energiju u realnom vremenu u objektu za punjenje električnih vozila, pri čemu izbjegava periode najveće potrošnje i integriše obnovljivu energiju. Takođe putem pretplate nudi pristup naprednim analitičkim uslugama.
  3. EcoStruxure EV Advisor je operativni softver na bazi klauda, koji će partnerima omogućiti da nadgledaju na daljinu i lako postavljaju, prate i kontrolišu infrastrukturu za punjenje električnih vozila.

Od početka razvoja eMobilnosti, glavni cilj Schneider Electrica je da ponudi rješenja koja prevazilaze izazove pred korisnicima, kada je riječ o usvajanju infrastrukture za punjenje električnih vozila.

Schneider Electric radi na ostvarivanju neto nulte budućnosti, a EcoStruxure za e-mobilnost je samo jedan od načina na koje kompanija postiže taj cilj.

U cilju daljeg unapređenja infrastrukture za punjenje električnih vozila, bilo da se radi o privatnim vozilima ili kompanijskim flotama, Schneider Electric je razvio i na tržište plasirao stanice za brzo punjenje komercijalnog naziva EVlink Pro DC, snaga od 60kW do 180kW. Svoju primjenu nalaze na javnim parkiralištima, javno dostupnim punjačkim stanicama, parkinzima shoping centara, duž auto puteva, kompanijskim garažama i parkinzima i na svakom mjestu gdje je potrebno da se punjenje do 80 odsto baterije obezbijedi u kratkom vremenskom intervalu, kako bi se vozila brzo vratila na put.

Foto: Schneider Electric

EVlink Pro DC je savršeno integrisan sa sistemima za upravljanje opterećenjem kao što je EcoStruxure EV Charging Expert za inteligentnu distribuciju električne energije, od objekta do stanica za punjenje EV u realnom vremenu, čime se obezbjeđuje maksimalna efikasnost i ušteda troškova.

Ovo rješenje je takođe sertifikovano sa desetinama sistema upravljanja stanicama za punjenje (CSMS), što vlasnicima objekata i operatorima punjača daje slobodu da integrišu i rukovode sistemom punjenja, koji odgovara njihovim jedinstvenim potrebama, uz vidljivost podataka i pozadinski nadzor koji je neophodan da bi efikasno upravljali svojim sistemom.

EVlink Pro DC garantuje pouzdane i postojane mogućnosti punjenja, što komercijalnim i industrijskim klijentima nudi brzo, bezbijedno i efikasno iskustvo punjenja za krajnje korisnike i napredak na putu ka izdržljivosti, dekarbonizaciji i energetskoj nezavisnosti.

S obzirom da sve više objekata i korisnika proizvodi, skladišti i koristi sopstvenu energiju, uvođenje EVlink Pro DC je najnoviji dodatak asortimanu Schneider Electrica za prozjumere i obuhvatiće postavljanje novih i strateški lociranih stanica za punjenje kako bi vlasnicima električnih vozila omogućio pogodan pristup i efikasno punjenje.

Izvor: Schneider Electric

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti