Agroprijedor sufinansira proljetnu sjetvu non GMO soje

Foto-ilustracija: Pixabay (mari_lazaro)

Poljoprivredna zadruga „Agroprijedor“ raspisala je javni poziv za odabir korisnika za proljetnu sjetvu non GMO soje, u iznosu maksimalno 4.000 KM po korisniku na području Grada Prijedora, Novog Grada i Kozarke Dubice za sjetvu tokom aprila i maja.

Predviđeno je da potencijalni korisnici dobiju kompletan paket za sjetvu soje, koji sufinansira IFAD / READP i Grad Prijedor u iznosu od 40 odsto, a on uključuje certifikovano sjeme, đubrivo te sredstva za prihranu i zaštitu bilja. Korisnicima će tokom trajanja projekta biti obezbijeđena stručna i tehnička pomoć i edukacija.

Od njih se očekuje da obezbijede traženu površinu zemljišta, pripreme zemljišta za sjetvu, te da se pridržavaju stručnih uputstava i ugovornih odredbi, a biće moguće i potpisati ugovor o potencijalnom otkupu soje.

Pravo učešća imaju sva fizička lica koja ispunjavaju navedene kriterije, a maksimalno će biti odabrano 80 korisnika. Podnosilac prijave mora imati prebivalište i ostvarivati prihod od primarne poljoprivredne proizvodnje ili se baviti/planira baviti poljoprivrednom djelatnošću na teritoriji Grada Prijedora. Takođe, mora nesmetano raspolagati sa zemljištem na kojem će se sijati soja, a u ovu površinu ne smiju ulaziti ostali objekti ili zasadi koji se nalaze na parceli. Zemljište treba biti pogodno za sjetvu soje koja traži osunčano tlo, bez viška podzemne vode, pogodnog hemijskog sastava.

Pročitajte još:

Poziv se odnosi na zainteresovane mještane Prijedora, Dubice, Oštre Luke i Novog Grada koji ispunjavaju navedene kriterije. Formulari za prijavu se mogu preuzeti u kancelariji PZ „Agroprijedor“ koja se nalazi na Svalama.

Rang lista korisnika biće objavljena na veb sajtu Kooperativa Prijedor i na oglasnom mjestu Agroprijedor Prijedor na Svalama.

Prijave su otvorene do 7. aprila, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla agroprijedor@gmail.com i brojeve telefona 065/430-719 i 065/868-861.

Energetski portal

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti