Rafting ima veliki značaj za razvoj turizma Srpske

Foto-ilustracija: Unsplash (Jon Flobrant)

Rafting je sportska, rekreativna i turistička aktivnost, koja učesnicima omogućava upoznavanje sa prirodom i kulturom destinacije u kojoj se nalaze, te je veoma važan za razvoj turizma, istakao je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Šulić je sa pružaocima turističkih usluga raftinga u Republici Srpskoj razgovarao u Banja Luci o razvoju ove oblasti turizma, posebno sa aspekta borbe protiv sive zone, ali i o bezbjednosti turista koji koriste usluge raftinga, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Rafting ponuda na našim rijekama Tari i Vrbasu svake godine privlači sve veći broj domaćih i stranih turista, a predstojeće Svjetsko prvenstvo u raftingu koje će se održati na rijeci Vrbas nas takođe obavezuje da spremno dočekamo ljetnu turističku sezonu”, rekao je Šulić.

Pročitajte još:

On je naveo da je s ciljem nastavka unapređenja raftinga potrebno da se koordinišu aktivnosti između nadležnog ministarstva, nadležnih inspekcija, pružalaca turističkih usluga raftinga i Poreske uprave.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za resor turizma i ugostiteljstva Predrag Tešić, te predstavnici Republičke uprave za inspekcijske poslove, Poreske uprave Republike Srpske, Privredne komore Srpske, republičke Turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija Banjaluke i Foče. 

Izvor: RTRS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti