ENERGETSKI PORTAL

Besplatna obuka o montiranju fotonaponskih sistema

Foto-ilustracija: Pixabay (andreas160578)

Besplatna obuka o montiranju fotonaponskih sistema u trajanju od šest dana biće organizovana u Tuzli za zainteresovane osobe koje imaju završenu srednju školu treći ili četvrti stepen.

Trening će obuhvatiti teoretsku i praktičnu obuku na teme planiranje, montiranje i održavanje fotonaponskih sistema. Sastoji se od 40 časova i to 14 časova teorijske nastave, 16 časova vježbi i 10 časova praktičnog rada na modelima. Edukatori su profesori elektro i građevinske struke iz Tuzle. Obuka će biti realizovana dva vikenda, petak popodne, subotu i nedjelju.

Organizatori su Caritas Švicarske u partnerstvu sa Centrom za ekologiju i energiju i u saradnji sa Građevinsko geodetskom školom iz Tuzle.

„Zbog nedostatka obučenih osoba za instaliranje i montiranje fotonaponskih sistema i velikih potreba na tržištu rada za kvalifikovanom radnom snagom odlučili smo se na organizaciju brze obuke čiji fokus će biti praktičan rad na montiranju fotonaponskih sistema na krovovima. Cilj treninga je da se odraslim osobama ponude inovativna i praktična znanja i vještine o fotonaponskim sistemima i da se podstaknu na dalje učenje i bavljenje ovom djelatnošću. Kod odabira učesnika edukacije prednost će biti data motivisanim nezaposlenim osobama. Međutim, za edukaciju se mogu prijaviti i zaposlene osobe“, navedeno je u pozivu.

Pročitajte još:

Zbog praktičnog rada, ograničenog broja modela i alata broj učesnika je ograničen. Popunjeni prijavni obrazac se može poslati na viber ili emailom najkasnije do 25.5.2024. Za prijave i dodatne informacije kontakt osoba je Džemila Agić, 061 724 033; dzemila.agic@bih.net.ba.ba.

Lista odabranih osoba će biti objavljena 27.5.2024. godine, za detaljnije informacije pogledajte ovde.  

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti