ENERGETSKI PORTAL

GIS platforma za urbanu mobilnost za Banja Luku-unapređenje biciklističkog saobraćaja

Foto-ilustracija: Pixabay/markusspiske

Centar za životnu sredinu je pokrenuo GIS platformu za urbanu mobilnost za Banju Luku, a u okviru platforme nalaze se tri ankete. Prva od njih se odnosi na bezbjednosnu opremu za bicikle, druga je o korišćenju bicikla i trotineta, a treća o prijavi problema na infrastrukturi.

Cilj ove platforme između ostalog je zagovaranje unapređenja, prije svega biciklističkog saobraćaja, ali i urbane mobilnosti, formiranje baze svih relevantnih podataka vezanih za biciklistički saobraćaj na jednom mjestu, zabilježe neregularnosti na putnoj mreži koji otežavaju korišćenje bicikla i trotineta.

Anketa je anonimna i mogu da je popune svi građani koji koriste bicikl ili trotinet.

Pomenuta platforma se sastoji iz tri segmenta: ankete ( anketa 1, 2 i 3),  „Dashboard’’ sa grafičkim prikazima trenutnih rezultata istraživanja i postojećeg stanja biciklističke infrastrukture sa podacima iz prethodno sprovedenih istraživanjima iz IMPAQ projekta.

Pročitajte još:

Platforma, zajedno sa svim podacima će uskoro biti javno dostupna. Prva anketa je dostupna je ovdje, dok je anketa o korišćenju bicikala i trotineta dostupna na linku.

Pored ovog, u narednim mjesecima je planirano i širenje platforme u domen javnog gradskog prevoza putnika u Banjoj Luci.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti