ENERGETSKI PORTAL

Izdata dozvola za gradnju biciklističke staze od Bistrika do Pala

Foto-ilustracija: Pibabay (SCAPIN)

Gradska uprava Istočnog Sarajeva, dobila je dozvolu za igradnju biciklističke staze od Sarajeva (Bistrik), pa do Pala, trasom uskotračne “Ćirine” pruge. Ideja je pokrenuta prije dvije godine, a projekat realizuju zajedno sa partnerima, delegacijom Evropske unije u BiH, gradom Sarajevom, opštinama Pale i Istočni Stari Grad i kantonom Sarajevo.

„Od strane Vlade Republike Srpske, odnosno nadležnog ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i zaštitu životne sredine, koje vodi ministar Bojan Vipotnik, obavješteni da nam je izdata dozvola za građenje za ovaj projekat. Ogromnu zahvalnost im dugujemo”, istakao je Ljubiša Ćosović, gradonačenik Istočnog Sarajeva na društevnim mrežama.

Pročitajte još:

Dodaje da je siguran da će delegacija EU u BiH okončati proces izbora izvođača za ovaj projekat i da će ga krajem ove godine i završiti.

Biciklistička staza gradiće se na trasi dugoj 15 kilometara, od čega je pet na dijelu koji pripada Opstini Stari Grad, odnosno FBiH, dok 10 kilometara na teritoriji RS.

Staza će biti pozicionirana starom trasom uskotračne pruge „Ćiro“ Sarajevo-Pale koja je smještena na obroncima Trebevića, prateći korito rijeke Miljacke, odnosno rijeke Paljanska Miljacka. Prva polazna tačka iz opštine Stari Grad biće: Vijećnica – Bentbaša – šetalište Dariva – Kozja ćuprija do “Vrela života”. Druga polazna tačka biće stara željeznička stanica na Bistriku, koja će takođe voditi do lokaliteta „Vrelo života“.

Staze će se spajati na trasu pruge Ćiro koja se prostire u cjelosti prostorom uskotračne pruge prema završnoj poziciji neposredno kod stare željezničke stanice Pale.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti