Objavljen Javni konkurs za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti vazduha u TK

Foto-ilustracija: Pixabay/kalhh

Grad Gračanica raspisao je javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti vazduha na području Tuzlanskog kantona za ovu godinu za fizička lica.

Predmet javnog konkursa je dodjela namjenskih sredstava Ministarstva prostornog uređenja i zaštite životne sredine, a pravo učešća na javni konkurs imaju fizička lica koja imaju prebivalište na području Tuzlanskog kantona i koje u svom vlasništvu ili posjedu imaju individualni stambeni ili individualni stambeno – poslovni objekat na području Tuzlanskog kantona i da se ovi objekti koriste za stanovanje.

Predviđeno je sufinansiranje ugradnje kompaktne toplotne podstavnice, 50 odsto od nabavke i ugradnje u iznosu do 4.000 KM, te ugradnju toplotne pumpe, 50 odsto nabavke i ugradnje, u iznosu do 6.000 KM.

Pročitajte još:

Tokom raspodjele sredstava za bodovanje će se računati trenutno korišteno gorivo za zagrijavanje objekta do 50 bodova, broj članova domaćinstva do 20 bodova, mjere energetske efikasnosti 20 i stanje fasade na objektu do 10 bodova.

Podnosilac prijave može na javni konkurs prijaviti jednu mjeru energetske efikasnosti. Ukoliko se objekat za koji se aplicira na javni konkurs nalazi u suvlasništvu samo jedan od suvlasnika može se prijaviti na javni konkurs.

Korisnici kojima su dodijeljena sredstva za sufinansiranje nekih od mjera energetske efikasnosti od Ministarstva prostornog uređenja i zaštite životne sredine TK u proteklom periodu po predmetnim javnim konkursima, nemaju pravo prijave na Javni konkurs za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti vazduha na području Tuzlanskog kantona za 2024. godinu.

Detalje javnog poziva možete pročitati ovdje.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti