Promjene u organizaciji Ekspertskog tima za Trgovsku goru

Foto: Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS

Na sastanku Koordinacinog tima za Trgovsku goru sa nadležnim ministarstvima potvrđena je opredjeljenost institucija na sprečavanju izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva i podizanje operativnosti Eskpertskog tima na viši nivo.

Bojan Vipotnik, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS rekao je da današnji sastanak Koordinacionog tima potvdio je čvrstu opredjeljenost  institucija na svim nivoima vlasti da se aktivnosti na sprečavanju izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada i nuklearnog opada nastave jednakim intenzitetom,  s ciljem odbrane interesa  građana Republike Srpske i FBiH u slivu Une.

„Posebnu pažnju posvetili smo kriterijuma za raspisivanje javnog poziva za izbor međunarodne advokatske kancelarije koja će dodatno osnažiti Pravni tim u  zastupanju naših interesa, i u slučaju međunarodne arbitraže“, dodao je Vipotnik.

Pročitajte još:

Takođe je odlučeno da se u samoj organizaciji Ekspertskog tima izvrše promjene i izaberu koordinatori za svaku oblast istraživanja, kako bi se operativnost i efektivnost podigli na još viši nivo.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju organizovalo je danas i prezentaciju prvog naučno-istraživačkog rada iz oblasti bezbjednosnih nauka o problemu potencijalnog odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na Trgovskoj gori „Skladište radioaktivnog otpada u graničnom području između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“. Rad će prezentovo prof. dr Velibor Lalić, vanredni profesor na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti