ENERGETSKI PORTAL

U Driniću će biti regionalni centar za zbrinjavanje medvjeda

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS

U Republici Srpskoj u planu je osnivanje prihvatilišta za medvjede koje bi imalo ulogu regionalnog centra za zbrinjavanje ugroženih jedinki u turističke i edukativne svrhe. Zbog toga je u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS održan sastanak sa predstavnicima holandske fondacije „Bears in Mind“ koja se bavi dobrobiti i zaštitom medvjeda širom Evrope.

Prihvatilište za medvjede trebalo bi da bude u privrednom lovištu „Lom“ na području Drinića.

U okviru dolaska eksperata za zaštitu medvjeda u Republiku Srpsku, organizovana je terenska posjeta na lokaciju planiranog prihvatilišta.

Pročitajte još:

Cilj posjete predstavnika fondacije „Bears in Mind“ je da se u zajedničkoj saradnji Ministarstva, JPŠ „Šume RS“, Centra za životnu sredinu i drugih zainteresovanih subjekata otpočnu aktivnosti projektovanja i realizacije osnivanja prihvatilišta za medvjede.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Centra za životnu sredinu, Zavoda za zaštitu kulturno istorijskog nasljeđa RS, JPŠ „Šume RS“ – šumskog gazdinstva „Oštrelj“ Drinić kao i predstavnici resora za šumarstvo, lovstvo i preradu drveta.

Prethodno je delegacija iz RS imala posjetu  „Alternativnom parku vukova i medvjeda Black Forest“ u Njemačkoj, gdje su imali priliku da saznaju mnoge priče o životinjama i nastanku ovog projekta njihove zaštite.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti