ENERGETSKI PORTAL

Potrebno podići svijest građana o energetskoj efikasnosti

Foto-ilustracija: Freepik (wirestock)

Drugi dan Energetskog samita 2024. koji se održava u Neumu započeo je panel diskusijom fokusiranom na mjere energetske efikasnosti za mala i srednja poduzeća (MSP) i stambeni sektor u Bosni i Hercegovini.

Podizanje svijesti građana BiH o energetskoj efikasnosti, kao i informisanje o mogućnostima uvođenja mjera za uštede energije je veoma važno iz perspektive današnjeg zajedničkog panela GIZ i UNDP BiH pod nazivom “Energetska efikasnost MSP-a i stambenog sektora: Rješenje za održivu energiju.”

„Cilj panela je bio da inspiriše publiku da krene u početne faze konceptualizacije i finansiranja mjera energetske efikasnosti (EE) za mala i srednja preduzeća (MSP) i stambeni sektor na lokalnom nivou“, navode iz GIZ-a.

Pročitajte još:

GIZ je u okviru ovog panela govorio o provedenim , ali i predstavio buduće aktivnosti koje imaju za cilj nastavak podrške lokalnim zajednicama u provođenju mjera energetske efikasnosti.

Energetski samit je okupio najvažnije aktere iz oblasti energetike i predstavnike poslovne zajednice, a prilika je da se na jednom mjestu, kroz tematske panele, radionice i prezentacije diskutuje o ključnim temama vezanim za energetski sektor BiH.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti