Poziv na konferenciju o cirkularnoj ekonomiji “LOOP: Innovate, Collaborate, Transform”

Foto-ilustracija: Freepik (atlascompany)

Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u Bosni i Hercegovini održaće se 14. maja 2024. godine u Domu mladih u Sarajevu. Konferenciju organizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, s ciljem da okupi sve relevantne aktere, entuzijaste i stručnjake kako bi se što bolje upoznali sa oblasti cirkularne ekonomije.

Organizovan pod nazivom „LOOP: Innovate, Collaborate, Transform“, nastoji istaknuti inovativna rješenja, najbolje prakse i transformativne ideje za održivu budućnost.

Konferencija je zamišljena kao jednodnevni događaj na kojem će vrhunski predavači iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Hrvatske i Srbije, približiti bh. javnosti različite aspekte cirkularne ekonomije, dok će uspješne kompanije koje primjenjuju cirkularne poslovne modele u regiji i Evropskoj uniji podijeliti svoja iskustva. Harald Friedl, Samsurin Welch, Drago Cmuk, Maja Halilović samo su neki od eksperata koji će govoriti i prenijeti svoja iskustva na konferenciji. Učesnici će istražiti praktične i skalabilne inicijative u različitim sektorima, od dizajna proizvoda do upravljanja i smanjenje otpada.

Pročitajte još:

Cilj je pružiti sveobuhvatan pregled cirkularne ekonomije, naglašavajući pozitivan učinak koji može imati na održivost životne sredine, upravljanje resursima, održivi razvoj u zemlji, kao i podstaći na promjenu i prihvatanje najboljih cirkularnih pristupa za rješavanje problema degradacije životne sredine i podsticanje odgovorne potrošnje.

Takođe, služiće kao platforma za podsticanje saradnje među različitim učesnicima, uključujući kompanije, kreatore politike, istraživače i zagovornike zaštite životne sredine.

Očekuje se prisustvo predstavnika MSP, akademske zajednice, poslovnog društva, državnih i entitetskih institucija, te medija iz Bosne i Hercegovine i regije.

Registrujte se OVDJE i osigurajte svoje mjesto, a detaljnu agendu kao i više informacija o govornicima možete potražiti OVDJE.

Za više informacija, molimo kontaktirajte: vesna.latic@undp.org, +387 62 551 113.

Izvor: Privredna komora Republike Srpske

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti