ENERGETSKI PORTAL

Za izgradnju puteva u FBiH odobreno 22 miliona KM

Foto-ilustracija: Unsplash (Juan Cardenas)

Vlada Federacije BiH usvojila je u utorak, na prijedlog Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, Odluku o Programu utroška sredstava Kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za izgradnju auto-puteva, brzih puteva, magistralnih i drugih puteva u iznosu od 22 miliona KM, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Korisnici transfera su kantoni, gradovi, opštine i fondovi (kantonalne direkcije/uprave za ceste) u Federaciji BiH, a svrha predmetnog transfera je poboljšanje putne infrastrukture i sigurnosti u  saobraćaju regionalnih, lokalnih puteva, te gradskih i opštinskih ulica.

Dio ovih sredstava se nalazi na posebnom računu za upravljanje razvojnim sredstvima za implementaciju sredstava namijenjenih za finansiranje kapitalnih infrastrukturnih projekata u okviru Jedinstvenog računa, a ostatak potrebnih sredstava će se osiguravati sukcesivno u skladu sa potrebama za realizaciju projekata.

Pročitajte još:

Raspodjela sredstava vršiće se na osnovu provedenog javnog poziva, a biće dodjeljena korisnicima sredstava u skladu sa odobrenim projektima, a na temelju podnesenih zahtjeva na javni poziv koji će raspisati Federalno ministarstvo saobraćaja i komunikacija.

Javni poziv za dodjelu ovih sredstava objaviće se na službenoj veb stranici Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, te najmanje u dva dnevna lista velikog tiraža, navedeno je u saopštenju Vlade VBiH.

Izvor: eKapija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti