Schneider Electric imao svjetsku turneju Samita inovacija

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, na svjetskoj turneji Samita inovacija naglasio potrebu za hitnom reakcijom i stalnom saradnjom na bržoj energetskoj tranziciji i rješavanju klimatske krize.

„S obzirom na rekordno globalno zagrijevanje zabilježeno u 2023. godini, pozivamo sektor i kompanije širom svijeta da se okupe oko uvođenja svrsishodnih promjena u okviru borbe protiv klimatske krize. Danas postoji tehnologija koja značajno smanjuje emisije i vodi ka napretku i održivosti“, izjavio je Peter Hervek, generalni direktor Schneider Electrica.

„Samo kroz inovacije i saradnju možemo da stvorimo nove mogućnosti za digitalizaciju, elektrifikaciju i dekarbonizaciju sa trajnim uticajem. Zato što zajedno možemo ambiciju da pretvorimo u djelo“, rekao je on.

Hervek se obratio učesnicima Samita inovacija u Parizu i pozvao svjetske lidere iz svih sektora da ubrzaju digitalnu transformaciju i primjene tehnologiju i partnerstva za ostvarivanje ciljeva produktivnosti i održivosti.

Pokrenut 2016. godine, Samit inovacija Schneider Electrica predstavlja najnovije inovacije, rješenja i partnerstva kompanije koji pokreću budućnost automatizacije, elektrifikacije i digitalizacije. Ove godine okuplja klijente, partnere i lidere u sektoru u Parizu na dvodnevnom programu plenarnih zasjedanja, prezentacija, okruglih stolova, diskusija, umrežavanja i obilazaka izložbene hale.

PROČITAJTE JOŠ:

Nova rješenja za veći uticaj

Schneider Electric predstavlja nova rješenja osmišljena da pomognu kompanijama da definišu strategiju, digitalizuju i dekarbonizuju svoje poslovanje i ubrzaju ostvarivanje ciljeva održivosti, a među njima su:

  • CONNECT: agnostička, sveobuhvatna, industrijska inteligentna platforma koja integriše inženjerske i operativne podatke u cilju vidljivosti duž cijelog lanca vrijednosti i ekosistema. Povezujući klijente na Schneider Electric, AVEVA, etap, RIB i softvere trećih strana, CONNECT koristi AI i inteligentnog digitalnog blizanca da osnaži kompanije da povećaju efikasnost i održivost u cilju odgovornog rasta.
  • Resi9 Energy Center: modifikovana, kompaktna inteligentna razvodna tabla za dom koja se integriše sa postojećim tablama i tako garantuje sigurno snabdijevanje i distribuciju električne energije. S obzirom da se sve više domova elektrifikuje i oprema obnovljivim izvorima energije kao što su solarne, EV i mikromreže – kao i da sve više korisnika postaju i potrošači i proizvođači struje – opterećenost razvodnih tabli je sve veća i složenija. Resi9 Energy Center se savršeno integriše u sisteme upravljanja energijom u domu i time omogućava kontrolu i prilagođavanje za bolje energetsko upravljanje i unapređenje doma.
  • Širenje eMobility ponude: Iako upotreba električnih vozila bilježi ogroman rast, samo oko polovine (51 odsto) vlasnika električnih automobila na svijetu ima punjač kod kuće. Schneider Charge nudi najsavremenije rješenje za punjenje kod kuće koje je izdržljivo, isplativo i jednostavno za postavljanje. A za operatore voznih parkova i stanica za punjenje, EcoStruxure EV Advisor i EVLink Pro DC 180 kW nude najnovija rješenja za punjenje i upravljanje električnim vozilima (EV). Stanica za brzo punjenje EVLink Pro DC ostvaruje maksimalnu energetsku efikasnost uz minimalne troškove za struju. Softver EcoStruxure EV Advisor pomaže da se unaprijede pouzdanost i performanse stanica za punjenje tako što operatorima omogućava uvid u performanse punjenja, energetsku potrošnju i operativnu efikasnost. Njihova kombinacija nudi fleksibilno, otvoreno i sveobuhvatno rješenje za EV punjenje bilo da je riječ o voznom parku, poslovnoj ili stambenoj zgradi.

Pouzdana infrastruktura za punjenje je od ključnog značaja za ubrzano usvajanje električnih vozila, ali zahtijeva obučenu radnu snagu za postavljanje i održavanje. Schneider Electric je  najavio i širenje svog sjevernoameričkog partnera, kompanije Qmerit, lidera u upravljanju raspoređivanjem radnika za EV punjenje, na evropska tržišta.

Partnerstva za svrsishodne promjene

Foto: Schneider Electric

Partnerstva i saradnja između sektora i lanaca nabavke će biti imperativ u borbi protiv klimatske krize. Schneider Electric ujedinjuje lidere sektora i lance vrijednosti u cilju ostvarivanja veće dekarbonizacije i održivosti putem:

  • uticaja na održivost: Program nagrada za uticaj na održivost Schneider Electrica nagrađuje partnere, klijente i dobavljače koji dekarbonizuju svoje i poslovanje svojih kupaca. Predstavljanjem uspjeha u smanjenju emisija, poboljšanju energetske efikasnosti i primjeni digitalnih tehnologija, kompanije mogu da uče jedne od drugih kako bi proširile uticaj i podstakle inovacije.
  • Dekarbonizacije lanca nabavke: Novi član Schneiderove porodice programa za dekarbonizaciju lanaca nabavke Materialize za cilj ima da objedini vodeće kompanije za kritične resurse i materijale u sprovođenju strategija dekarbonizacije Obima 3 i podstakne prelazak na niskougljeničnu ekonomiju. Dobavljači mogu da učestvuju u ugovorima za otkup obnovljive energije (PPA) velikog obima u cilju smanjenja ugljeničnih emisija duž globalnih lanaca nabavke, koje u prosjeku čine preko 70 odsto ugljeničnog otiska kompanije. Ovi programi nastavljaju da se šire uz Edwards, globalnog lidera u vakumskim i rješenjima za smanjenje otpadnih gasova poluprovodnika, koji se pridružio Schneiderovom programu Catalyze čiji cilj je dekarbonizacija lanaca vrijednosti u oblasti poluprovodnika.
  • Partnerstava za data centre: Nova inicijativa Schneider Electrica i kompanije Digital Realty na polju cirkularne ekonomije se zasniva na 20 godina profesionalnog partnerstva za data centre i od nje se očekuje da pomogne da Digital Realty smanji količinu ugljenika u svojoj niskonaponskoj, srednjenaponskoj i trofaznoj UPS opremi za 50 do 70 odsto u narednih tri do pet godina, kao i da umanji elektronski otpad i emisije Obima 3. Pored toga, saradnja kompanije NVIDIA, svjetskog lidera u AI računarstvu, i Schneider Electrica za cilj ima da poboljša infrastrukturu data centara i podstakne napredak u edge AI i tehnologiji digitalnog blizanca.

Izvor: Schneider Electric

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti